Moskva v zime

Destinácia: Rusko, Moskovská oblasť, Moskva
Kód zájazdu: 1054418
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Moskva v zime to sú vianočné trhy, múzeá, dobré jedlo a hlavne skvelá atmosféra. Namiešali sme pre Vás ozaj špeciálnu kombináciu. Uvidíte starú dobrú klasiku MGU, GUM, Červené námestie, Kremeľ, Chrám Krista Spasiteľa, metro stanice a pod. Osvedčenú kombináciu sme osviežili o návštevu múzea GULAG-u a múzea kozmonautiky, skanzen Kolomenskoje so zimnými radovánkami, tradíciami, čajom, koláčmi a tradičným ruským obedom. V neposlednom rade sme pridali korčuľovanie na najväčšom klzisku na svete, kde nájdete ľadové kreácie od výmyslu sveta.

Program:
1.Deň
Odlet a prílet do Moskvy vo večerných hodinách
Transfer do hotela 3* a ubytovanie
Voľný čas

2.Deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela 
Autobusová Exkurzia po Moskve (4 hodiny) – uvidíte napr. Tverskú ulicu, Parlament, bývalu centrálu KGB, Liubjanske námestie,Chrám Krista Spasiteľa, Biely dom, Vorobjove hory (panoráma mesta), MGU (Moskovká štátna univerzita), Park Víťazstva/Pamätník zasvätený druhej svetovej vojne a ect. Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok.
14:00 prestávka na obed
Pokračujeme Exkurzia po srdci Moskvy – pešia exkurzia po historickom centre mesta. Návšteva Kremľa a katedrály. Zvonica Ivana Veľkého, cár-zvon, cár-delo. Námestie katedrál – Uspenkaja katedrála, Blagoveščenskaja katedrála, Alexandrovská katedrála.
Prehliadka Červeného námestia, Alexandrovský sad, Manéžne námestie a GUM.
Návšteva vianočných trhov v Moskve (od konca novembra)
Voľný čas.

3. Deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia po podzemných palácoch Moskvy – Ide o jedinečnú prehliadku moskovským metrom a jeho skvostami. Vypočujete si históriu moskovského metra a pozrite si jeho najkrajšie stanice ako napríklad Námestie revolúcie, Kyjevskaja, Komsomolskaja, Novoslabodskaja či Bieloruská a mnoho iných.
12:00 Exkurzia Kolomenskoje
Kolomesnskoje je skanzen resp. múzeum v prírode, ktoré sa nachádza na predmestí Moskvy. Komplex meria 390 hektárov. Podľa archeologických nálezov je známe, že tieto miesta boli obývané už v dobe Kamennej, usaádzali sa hlavne pri rieke Moskva a jej prítokoch. Prvé písomné zmienky o Kolomenskom pochádzajú z roku 1336.  V 16 st. si ho cárska rodina vybrala za svoje letné sídlo.V tomto období bol vybudovaný aj chrám Nanebovstúpenia Krista, ktorý je aj v zozname pamiatok UNESCO a bol postavený na počesť narodenia Ivana Hrozného.
V termíne do 08.12.2019 a po 01.02.2020 vás čaká interaktívna prehliadka „Ruské sviatky naprieč stáročiami“
Počas tejto exkurzie Vám priblížime ruské tradície z oblasti Kolomenskoje rôznych vrstiev obyvateľstva. Sústredíme sa hlavne na zvyky a tradície obyčajného ľudu 19.-20. storočia. V interaktívnej časti si môžete vyskúšať sami niektoré obyčaje. Samozrejme, čaká na Vás tradičný ruský čaj a koláče.
14:00 voľný čas
15:00 odchod do Moskvy a tradičný neskorší ruský obed v Izmajlovskom Kremli
V termíne od 09.12.2019- 31.01.2020 interaktívna prehliadka „Ruská zima“
Sprievodca Vás prevedie komnatami paláca cára Alexeja Michalojviča, ktorý svojou krásou prekvapí každého návštevníka. Povozíte sa na tradičných ruských saniach s konským pohonom (tzv. Trojka) a zahráte si tradičné ruské hry na sviežom vzduchu.  Nebudú chýbať ani rozprávkové bytosti či historické osobnosti ako napr. sám cár Alexej Michajlovič a cárovná Nataliya Kirilovna. Samozrejme, čaká na Vás tradičný ruský čaj a koláče.
Tradičný ruský obed v Kolomenskom
Návrat do hotela
Voľný čas

4.Deň
Raňajky v hoteli
10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia do múzea GULAG-u
Toto múzeum bolo otvorené v r. 2004 a jeho zakladateľom je publicista a historik, ktorý sa dostal do Stalinovských lágrov ako syn „nepriateľa národa“.  Múzeum obsahuje rôzne dokumenty, listy a predmety bývalých väzňov, ktoré mali pri sebe v lágri. Taktiež nájdete aj expozíciu venovanú umelcom, väčšina diel je od maliarov či sochárov, ktorí boli väznení v GULAGOCH. Uvidíte jedinečné fotografie a videá, ktoré potvrdzujú existenciu GULAGOV ( v Rusku dlho popierané). Spoznáte osudy bežných ľudí, ale aj významných osobností ZSSR.
12:30 Presun do múzea kozmonautiky
13:00 Exkurzia do múzea Kozmonautiky
Počas exkurzie sa oboznámite so sovietskou a ruskou kozmonautikou. Napríklad so vznikom tohto priemyslu v ZSSR, prvými vesmírnymi jazdcami, prvými družicami Zeme, s prvým letom človeka do vesmíru, s letmi kozmických aparátov na Mesiac a pod.
Po cestách vesmírom nás čaká prechádzka po VDNCH. Dozviete sa históriu vybudovania výstaviska, uvidíte najznámejšie pavilóny, fontány a legendárne Zelené divadlo. Zistíte, čo je vyobrazené na oblúku južného vchodu, prečo je vo VDNCH kruhová kino panoráma, kde stále prijímajú pionierov či čarujú s počasím. Želajte si niečo pri pamätníku „Šťastnej rodiny“.
V zime sa VDNCH mení na rozprávkovú krajinu pokrytú ľadom a ľadovými sochami. Využite jedinečnú šancu zakurčoľovať si na najväčšom klzisku na svete (20 549m2).
18:00 koniec exkurzie a voľná zábava napr. na klzisku.

5. Deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas
Poobede transfer na letisko

*zájazd garantujeme od 8 osôb (maximálny počet osôb je 22)

* termín 10.12.-14.12.2021 a 17.12.-21.12.2021:

Nič nie je sviatočnejšie ako si Vianočnú Moskvu užiť s klasickým baletným dielom Luskáčik! Alebo chcete  ísť na rozprávkové vystúpenie na ľade? Rusko je priam kolískou týchto predstavení. Ak chcete lístky stačí nám napísať požiadavku k zájazdu.

Cena zahŕňa:
Ubytovanie v hoteli Gamma-Delta 3* Izmailovo
Raňajky v hoteli
Transfer z letiska a na letisko v Moskve
Transfery  v rámci exkurzií
Všetky exkurzie a vstupy do jednotlivých objektov uvedených v programe + obed
Sprievodca v slovenčine/češtine

Cena nezahŕňa:
elektronické / klasické víza – 65€/osoba
cestovné poistenie - 2,50€/deň/osoba alebo cestovné poistenie Pandemic - 4€/deň/osoba alebo
prenájom korčúľ a lístok na klzisko – 12€/osoba (platí sa na mieste pri pokladni)
letenky od 120€/osoba (spiatočná letenka)
PCR test v Rusku 40€

Moskva

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »