Island

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1121810
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite neopakovateľnú atmosféru nádherného ostrova v Atlantickom oceáne s prvkami severskej klímy, ktorý je jedinečným skvostom Európy. Krajina plná hučiacich vodopádov, čiernej lávy, spiacich sopiek, rozľahlých ľadovcov a pokrytá zeleným machom v ktorej prežijete neopakovateľné zážitky.


Program:

1.Deň ODLET Z VIEDNE

- odlet do Reykjaviku, ubytovanie.


2.deň POLOOSTROV REYKJANES

Výlet na poloostrov REYKJANES, ktorý je zapísaný aj do svetového dedičstva UNESCO a uvidíte nádherné vulkanické fumaroly a solfatary pri meste Krysuvik, stroskotané lode pri rybárskom mestečku Grindavik, následne pocítite silu prírody pri vriacom prameni GUNNUHVER, kde si spravíme aj krátku prechádzku po pobreží s nádhernými výhľadmi na maják a útesy, následne sa presunieme k vystupujúcej trhline medzi dvomi zemskými doskami a na záver dňa presun na oddych do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Ubytovanie Reykjavik.


3.deň SEVERNÁ OBLASŤ ISLANDU

Výlet do severnej časti Islandu a do oblasti BORGARFJORDURU, kde nebude chýbať zastávka pri najväčších horúcich prameňoch na Islande – DEILDARTUNGUHVER, taktiež pri kúzelných vodopádoch HRAUNFOSSAR, kde priamo z pod mohutného lávového poľa záhadne vyteká ľadovcová rieka HVÍTA a vytvára tieto úžasné vodopády spojené s vodopádom BARNAFOSS. Popoludní pôjdeme na nezabudnuteľnú jazdu po druhom najväčšom ľadovci na Islande – Langjökul, kde prejdeme po jeho bielych svahoch a vstúpime do jeho umelých ľadových tunelov, ktoré vedú k až k modrému srdcu ľadovca. Ubytovanie okolie Borgarness.


4.deň ISLANDSKÝ “GOLDEN CIRCLE““

Dnes sa vydáme po najnavštevovanejšej trase Islandu “Golden circle – zlatého okruhu“, ktorý nás povedie do Národného parku THINGVELLIR zapísaného do svetového dedičstva UNESCO a kde bol v roku 930 založený prvý demokratický parlament sveta, ďalej uvidíte asi najkrajší vodopád Islandu - GULLFOSS, slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom, jeho mladšíeho brata STROKKUR a neskôr navštívime aj sopečný kráter Kerid, ktorý je zaplavený malým jazierkom na ktorom mala v roku 2011 koncert aj známa Islandská speváčka Bjork. Ubytovanie okolie Selfoss.


5.deň JUŽNÉ POBREŽIE – VODOPÁDY, KÚPANIE V PRAMENI A ĽADOVEC

Tentokrát zamierime na južné pobrežie Islandu až na dohľad svetoznámej sopky HEKLA a pozrieme sa na dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS, poza ktorý sa budete môcť aj prejsť a SKOGAFOSS. Okúpeme sa v horúcich prameňoch priamo pod známou sopkou Eyjafjallajokull, ktorá vybuchla v r. 2010, pokračujeme k najjužnejšiemu mysu Islandu DYRHOLAEY obklopenom nádhernými čiernymi plážami a skalnými útesmi odkiaľ je úchvatný pohľad na Atlantik. Po ceste späť sa zastavíme pri ľadovci – SOLHEIMAJOKULI, ktorého budeme mať možnosť sa aj dotknúť. Ubytovanie Reykjavik.


6.deň SLÁVNA MODRÁ LAGÚNA A ODLET

V dopoludňajších hodinách prehliadka hlavného mesta ISLANDU – REYKJAVIKU, ktorého panoráme dominuje HALLGRIMOV KOSTOL, osobné voľno na nákupy, následne presun na letisko a odlet z Islandu do Viedne.

CENA ZAHŔŇA:
medzinárodnú letenku priamym letom z Viedne do Reykjaviku a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 5x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 3* hoteloch, slovenský sprievodca počas celého zájazdu, poistenie insolventnosti, výlet na super jeep do srdca ľadovca Langjokull 

PRÍPLATKY:
jednolôžková izba – 490€, poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň, výlet loďou za veľrybami z Reykjaviku – 60€/osoba, vstup do kúpeľov Blue lagoon – od 70€/osoba, jazda na koňoch - 90€, výlet na západné pobrežie - 50€, batožina prepravovaná v batožinovom priestore lietadla

Kurzový lístok