Lofoty a Špicbergy

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1122692
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zavedieme Vás do najkrajšej časti Nórska – súostrovia Lofoty, ktoré sú ďaleko za polárnym kruhom a skrývajú rozprávkové drevené domčeky. Ocitnite sa s nami vo svete krásnych panorám, ticha, polárnych výprav, arktickej prírody a neskôr poďte s nami ešte severnejšie za polárny kruh, na súostrovie Špicbergy /Svalbard/, ktoré leží na polceste medzi Nórskom a Severným pólom. Pri tejto unikátnej expedícii budete mať jedinečnú možnosť zavítať do najsevernejšie položených miest vo svojom cestovateľskom živote. Tú pravú severskú atmosféru dotvárajú soby, ľadové medvede a typické domčeky, tak neváhajte a poďte s nami tam, kde slnko v lete vôbec nezapadá!


PROGRAM:

1.Deň ODLET Z VIEDNE DO OSLA

Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, okolo hlavných budov mesta ako Kráľovský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


2.Deň OSLO A ODLET ZA POLÁRNY KRUH

Po raňajkách sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto. Popoludní sa presunieme na letisko a odlietame ďaleko na sever Nórska - jednej z najkrajších krajín na svete a jej časti ďaleko za polárnym kruhom – Lofoty. Pristávame v mestečku EVENES a keďže slnko nám tu skoro nezapadá tak to využijeme a presunieme sa na ubytovanie – 3*hotel Scandic s raňajkami a podobný.


3.Deň ROZPRÁVKOVÉ DEDINKY – REINE, NUSFJORD, A

Po raňajkách vyrážame na našu expedíciu a prvou zastávkou bude SVOLVAER – hlavné mesto a vstupná brána do Lofot – vitajte do nádherných dych berúcich Álp. Zrejme najkrajší výhľad na stenu Lofot sa Vám naskytne v mestečku s nezvyčajným názvom A, následne sa presunieme asi do najkrajšej dedinky v Nórsku - REINE s rozprávkovými červenými drevenými domčekmi ako z lega. Popoludní sa presunieme na ostrov FLAKSTAD, kde navštívime rybársku osadu zapísanú vo svetovom dedičstve UNESCO – NUSFJORD s tradičnými domčekmi z 19.storočia. Ubytovanie – 3*hotel Scandic s raňajkami a podobný.


4.deň PRÍSTAV HENNINGSVAER A PLAVBA DO TROLIEHO FJORDU

Po raňajkách sa presunieme cez ostrovy Austvagoy a Vestagoy, v ktorom je aj známa vikingská dedinka Borg s jedným z najvačších vikingských muzeí v Škandinávii, cez cestu vytesanú priamo do skál až do ďalšieho nádherného prístavu v Nórsku – HENNINGSVAER, ktorý sa rozkladá na niekoľkých ostrovčekoch, kde budete mať jedinečnú možnosť vychutnať tú pravú severskú atmosféru. V popoludňajších hodinách – jedinečná šanca na fakultatívnu plavbu do Trolieho fjordu – TROLLFJORD, ktorý sa svojou krásou môže porovnávať aj so známym Geirangerom. 4*hotel Scandic Narvik s raňajkami a podobný.


5.deň VODOPÁD MAALSELVFOSSEN A SEVERSKÉ TROMSO

Prechádzame ďalej na sever cez sústrovie Vesterály, okolo niekdajšieho hlavného prístavu v severnom Nórsku – Narvik a typickou nórskou krajinou, po brehoch fjordov s množstvom jazier a riek prídeme až k vodopádu MAALSELVFOSSEN. Po krátkej prechádzke sa presunieme do najsevernejšieho univerzitného mesta sveta TROMSO, odkiaľ v minulosti začínali svoje výpravy pri dobývaní Arktídy Amundsen, či Nansen. Spravíme si krátku prehliadku tohto severského mesta ďaleko za polárnym kruhom a katedrály Severného ľadového oceánu. Ubytovanie – 4*hotel Scandic Grand Tromso s raňajkami a podobný.


6.deň LANOVKA V TROMSO A ODLET NA ŠPICBERGY

Po raňajkách sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy. Popoludní sa presunieme na letisko a odlietame ešte severnejšie do najsevernejšej osady na svete Longyearbyenu – hlavného mesta Špicbergov/Svalbard. Osada je pomenovaná po americkom podnikateľovi Johnovi Longyear, ktorý založil prvú veľkú baňu na Špicbergoch. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


7.deň PLAVBA DO BARENTSBURGU

S výhľadmi na krásnu polárnu pustatinu a "ľadový fjord" ISFJORDEN sa vydáme na fakultatívny celodenný výlet loďou do obývanej ruskej baníckej osady BARENTSBURG – mestečko s minimálnym kontaktom so svetom a iba s pár obyvateľmi. Následne sa loďou presunieme k nádhernému ľadovcu ESMARKSBREEN a vychutnáme si obed priamo na lodi. Na večeru sa prejdeme po mestečku a zájdeme do najsevernejšej gurmánskej reštaurácie na svete HUSET, kde budete mať jedinečnú možnosť ochutnať soba, tuleňa, alebo inú lokálnu delikatesu v kombinácii s vínom z ich pivnice s viac než 20 000 fliaš. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


8.deň PLAVBA DO MESTA DUCHOV – PYRAMIDEN

Dnes sa vydáme na fakultatívnu plavbu do opusteného "mesta duchov" PYRAMIDEN – pôvodne banícke mestečko, ktoré v roku 1998 opustili Rusi – počas prehliadky s miestnym sprievodcom budete maž jedinečnú možnosť vidieť opustené ubytovne, plaváreň, hotel a samozrejme aj najsevernejšiu sochu Lenina – miesto môže pripomínať aj prázdny Prijať pri Černobyle. Počas plavby budete mať jedinečnú možnosť pozorovať nádherné fjordy, ľadovec Nordenskiold a vychutnať si obed na lodi. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


9.deň KRÁSY SEVERSKEJ KRAJINY – ÚDOLIE ADVENTDALENE ODLET DO OSLA

Tentokrát pôjdeme na fakultatívny výlet na terénnych štvorkolkách do klasickej Špicberskej krajiny a údolia Adventdalene, do údolia tvarovaného ľadovcami a obklopeného horami a zaujímavými kultúrnymi pamiatkami. Uvidíme sobov, polárne líšky a možno aj medvede. Začneme na úpätí hory od uhoľnej bane a pôjdeme až na vrchol hory. Odtiaľ si môžeme vychutnať úžasný výhľad na Adventdalen a Isfjorden. Po tomto nezabudnuteľnom zážitku sa vrátime presunieme na letisko a odletíme Viedne s príletom vo večerných hodinách.


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne do Osla, Osla do Evenes, Tromso do Longyerbyen, Longyerbyen do Osla a späť do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 8 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami slovenský sprievodca počas celého zájazdu poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 490€ poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň fakultatívna plavba do Trollfjord– 69€/osoba fakultatívna plavba do Barentsburgu s obedom – 169€/osoba fakultatívna plavba do Pyramiden s obedom – 169€/osoba fakultatívny výlet – štvorkolky od 90€/osoba, ostatné výlety lanovka v Tromso a Osle iná ako príručná batožina

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »