Nórsko

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1123078
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Navštívte s nami severské Nórsko – famóznu krajinu plnú prírodných krás – fjordy, hory, ľadovce, či vodopády, ale aj najdlhší tunel sveta, slávnu cestu trollov a z miest uvidíte Oslo, Lillehammer a malebný Bergen. Toto všetko uvidíte v našom jedinečnom zájazde v malej skupinke – maximálne do 8 účastníkov. Neváhajte sa s nami vydať na zájazd a zažiť veci, ktoré ponúka táto skvelá krajina.


PROGRAM:

1.Deň

ODLET Z VIEDNE DO OSLA

Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, osobné voľno. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


2.Deň

OSLO, HOLMENKOLLEN

Po raňajkách si spravíme prehliadku centra mesta - Kráľovský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Popoludní sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto.

Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


3.Deň

ZIMNÁ OLYMPIÁDA V LILLEHAMMERI, NÁRODNÉ PARKY

Opúšťame Oslo a v najbližších pár dňoch sa vydáme na cestu nórskou prírodou. Na začiatok zamierime do oblasti ZOH 1994 v LILLEHAMMERi, ktoré leží pri najväčšom nórskom jazere Mjosa. Vychutnáme si jedinečný výhľad zo skokanských mostíkov a neskôr sa posunieme ďalej na sever cez panoramatickú cestu PEER GYNT VEGEN z ktorej za dobrého počasia uvidíme aj národné parky RONDALE a JOTUNHEIMEN, dolinu GUDBRANDSDLEN známu z typických nórskych piesní a kozieho syru.


4.deň

TROLIA CESTA – TROLLSTIGEN A UNESCO FJORD

Prichádza zrejme najkrajší deň nášho zájazdu – vydáme sa popri vodopádom divokej rieky Rauma, ktorá sa vinie hlbokým údolím ROMSDALEN až k najvyššej kolmej stene Európy – TROLLVEGEN. Čakajú nás neskutočné zážitky pri stúpaní slávnou „trollou cestou – TROLLSTIGEN“ až ku najúchvatnejším výhľadom aké sa Vám v Nórsku naskytnú. Pokračujeme k prekrásnemu nórskemu fjordu GEIRANGER – zapísaného aj na zozname UNESCO. Vychutnáme si ho z vyhliadok Eagle bend a následne vyjdeme desiatkami serpentín až na vrchol DALSNIBBA 1497m.n.m.


5.deň

PLAVBA V GEIRANGERI, PRECHÁDZKA PRI ĽADOVCI

Vychutnajte si posledné momenty v GEIRANGERi a nezabudnuteľnú vyhliadkovú plavbu v tomto nádhernom fjorde (fakultatívne) po ktorej sa presunieme ku slávnemu ľadovcu BRIKSDALBREEN, ktorý si po krátkej prechádzke vychutnáme z blízka. Následne sa presunieme do jedného z najzápadnejších cípov Nórska a navštívime mestečko MALOY s krásnou bielou plážou Atlantického oceánu.


6.deň

NAJDLHŠÍ TUNEL SVETA A HORSKÁ ŽELEZNICA

Pokračujeme po ceste popri NORDFJORDE a následne trajektom cez najdlhší nórsky fjord, ktorý je zároveň aj druhý najdlhší na svete - SOGNEFJORD až ku nádhernému drevenému kostolíku v dedinke KAUPANGER. Cez najdlhší tunel na svete /24,5km/ sa presunieme do mestečka FLAM uprostred dokonalej nórskej prírody a vychutnáme si jazdu horskou železnicou FLAMSBANA. Následne presun na ubytovanie v nádhernom horskom hoteli Stalheim, ktorý bude patriť medzi Vaše nezabudnuteľné zážitky.


7.deň

PLAVBA NA AURLANDSFJORDE A ROZPRÁVKOVÝ BERGEN

V dopoludňajších hodinách ešte stihneme 2-hodinovú plavbu po AURLANDSFJORDe, ktorý je zapísaný do svetového dedičstva UNESCO a následne prejdeme cez najužší fjord v Nórsku – NAEROYFJORD až do mestečka GUDVANGEN. Po tejto nádhernej plavbe sa presunieme do nezabudnuteľného BERGENU, ktorý je obklopený horami, nížinami a nádherným zálivom s nádhernými typickými drevenými domčekmi. Popoludní sa vydáme na prechádzku mestom, navštívime opevenú historickú časť BERGENHUS. Osobné voľno.


8.deň

ROZLÚČKA S NÓRSKOM – ODLET DOMOV

V dopoludňajších hodinách sa vydáme na nádhernú vyhliadku nad mestom, kde budete mať možnosť sa rozlúčiť s Nórskom a popoludní odlietame späť do Viedne.


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne do Osla a z Bergenu do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,

7 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami,

slovenský sprievodca počas celého zájazdu,

poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 490€,

poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň,

fakultatívna plavba v Geirangerfjorde– 47€/osoba,

fakultatívna jazda vláčikom FLAMSBANA – od 43€/osoba,

fakultatívna plavba Naeroyfjord – 49€/osoba,

20kg batožina – 50€


PREFEROVANÉ HOTELY:

OSLO – 2 x 4*hotel Scandic Victoria a podobný

RONDANE – 1 x 3* Rondane Hoyfjellshotell a podobný

GEIRANGER – 1x 3*Havila Hotel Geiranger a podobný

MALOY – 1x 3* Thon Hotel Maloy a podobný

STALHEIM – 1x 3* Stalheim hotel a podobný

BERGEN – 1x 4* Scandic Bergen city a podobný

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »