Vianočné trhy v Olomouci

Destinácia: Česká republika, Olomoucký kraj, Olomouc
Kód zájazdu: 1285454
Cena od: 45 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Advent

Výber termínu

14.12.2024 1 deň First Minute 45 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový autokarový zájazd.

Perex:
Olomouc leží v srdci Hanácka a patrí k najvýznamnejším moravským mestám. Písali sa tu dejiny, stretávali sa tu významné osobnosti a veda s pokrokom. Vianočné trhy v Olomouci majú veľmi dlhú tradíciu a vďaka krásnej atmosfére patria k tým najobľúbenejším. V historickom centre, zapísanom na zoznam UNESCO, vyrastie v čase adventu mestečko, ktoré rozvoniava punčom, oplátkami a vianočnou atmosférou.

1. deň:
Vianočné trhy v Olomouci majú veľmi dlhú tradíciu a vďaka krásnej atmosfére patria k tým najobľúbenejším. V historickom centre, zapísanom na zoznam UNESCO, vyrastie v čase adventu stánkové mestečko voniace punčom. Návštevníci sa môžu tešiť na poctivé remeselné výrobky s tradičným vianočným sortimentom (keramika, adventné vence, vianočné ozdoby a dekorácie, včelie produkty). Nebudú chýbať ani miestne kulinárske špeciality a dobroty, chýrne punče a bohatý kultúrny program. 
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy o 07:00 hod.). Po príchode do Olomouca pešia prehliadka najdôležitejších historických pamätihodností. V rámci individuálneho voľna môžete využiť adventné prehliadky radnice s výstupom na vežu, výstavu betlehemov vo väčšine olomouckých kostolov alebo navštíviť drevenú dedinku na Hornom námestí. A kým si budete vychutnávať horúci punč a dobroty, vaše ratolesti sa môžu povoziť na historickom detskom kolotoči alebo navštíviť presklený domček - Ježiškovu dielničku a poštu - kde deti píšu Ježiškovi dopisy alebo si vyrábajú sviečky či lodičky z orechových škrupiniek. Milovníci histórie môžu využiť príležitosť a navštíviť Arcibiskupský palác, Arcidiecézne múzeum, Katedrálu sv. Václava alebo si len tak vychutnávať atmosféru adventu. V podvečerných hodinách odchod na Slovensko s návratom v neskorých večerných hodinách.


Stravovanie:
Bez stravy.


Doprava:
Autokar.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.


Olomouc

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,25 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,70 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »