Severná a Južná Kórea

Busan je druhé najväčšie mesto v Južnej Kórei a jeho prístav je 9-ty najrušnejší prístav na svete Víťazný oblúk v Pyongyangu je o 11m vyšší ako ten v Paríži a je druhým najvyšším na svete. Postavený 33 schodov Chrámu Bulguksa v Južnej Kórei reprezentuje 33 krokov k osvieteniu /uploads/galleries/7452/13915.jpg Pohľad na Pyongyang, hlavné mesto Severnej Kórey z hotela Yanggakdo International Juche veža v Pyongyangu je pamätníkom a symbolom štátnej ideológie Oblúk Znovuzjednotenia bol postavený na pamiatky počiatku rozhovorov o zjednotení oboch Kóreí pod ve Monument bol postavený ako pamätník založenia Komunistickej strany kórejskej ľudovodemokratickej rep Krásny portrét Kim Ir ASena vo Veľkej študovni kórejského ľudu, Severná Kórea S Iskričkami pred Zoologickou záhradou v Pyongyangu S miestnou sprievodkyňou v Múzeu veľkej otcovskej antiimperialistickej vojny v Pyongyangu Trolejbus na hlavnom námestí Kim Ir Sena v Pyongyangu Mohylová hrobka panovníkov dynastie Koreo z 13. storočia. Bola zrekonštruovaná podľa plánov Veľkého Sochy a skulptúry v parku okolo historickej hrobky dynastie Koreo, neďaleko bývalého hlavného mesta Najstráženejšia hranica na svete. Pohľad zo Severnej do Južnej Kórey Upozornenie na zamínované územie Demilitarizovanej zóny v Severnej Kórei Koľko Slovákov hralo golf v Severnej Kórei? Spočítate ich na prstoch jednej ruky. Pridajte sa! BUBO Pohľad na nočný Busan a jeho záliv 129 metrov vysoká Busan Tower, v ktorej vedú 2 výťahy na vyhliadková plošinu Jedinečné uličky v Chrám Haedong Yonggungsa a more Haeundae pri Busane Bibimbap znamená Astronomické observatórium Cheomseongdae v Gyoengju zo 7. storočia, je pravdepodobne najstarším obse Neuveriteľný pohľad na nočný Soul, hypermoderné mesto Cez park okolo Namsan Seoul Tower vedie lanovka pod samotnú vežu Pozriete sa na mesto z druhého najvyššieho bodu v meste? Palác Gyeongbokgung v Soule, je jeden z piatich hlavných palácov starej dynastie Joseon zo 14.storoč Pagoda v záhradách cisárskeho paláca Gyeongbok v Soule Budhistický chrám Bongeunsa v Soule na úpätí hory Sudo pochádza z konca 8.storočia Hanoky v tradičnej dedine Bukchon, sú typické domy s vyhrievanými kamennými podlahami Čestná stráž pred cisárskym palácom Gyeongbokgung v Soule Kimchi JJigae je polievka, alebo Trh Namdaemun je najväčším a najstarším kórejským trhom Demilitarizovaná zóna, tentokrát zo strany Južnej Kórey Vnútorné priestory jedného z množstva kórejských budhistických chrámov
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333592
Cena od: 4 950 €
Príplatky od: 613 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.10.2024 11 dní First Minute 4 950 € +613 € odlet: Viedeň letecká
19.10.2025 11 dní First Minute 4 950 € +613 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Exkluzívna cesta, kde počas 11 dní zažijete dva odlišné svety, ktoré sú od seba vzdialené len pár desiatok metrov. Spravte si názor na Kóreu sami a zabudnite na médiá. Sever a juh sú teraz s v jednej ceste po prvýkrát a tento neobjavený región čaká na Vašu návštevu.

1. deň:
Odlet do azda najuzatvorenejšej krajiny na svete.

2. deň:
Prílet do iného sveta. Víťazný oblúk (vyšší než v Paríži), Park fontán otvorený v roku 1976 s fontánou do výšky 80 metrov. Položíme kyticu kvetov k pamätníku Kim Ir– Sena a Kim Čong-Ila. Cítite tú atmosféru? Ubytovanie v 4* hoteli v centre mesta.

3. deň:
PCHJONGJANG: Náš pobyt sa začína. Obrovská Veľká študovňa ľudu na pompéznom námestí Kim Ir–Sena, ktorá je najväčšou knižnicou krajiny. Zmestí sa do nej 30 miliónov kníh a denne ju údajne navštívi 10 000 Kórejčanov. Nájdeme tu aj slovenské knihy? Múzeum víťaznej vojny za oslobodenie domoviny, americká loď Pueblo, ktorú sa hrdinským Kórejcom podarilo zajať. 170 metrov vysoká granitová veža Juche, postavená na počesť 70. narodenín Kim Ir–Sena za 35 dní. Panoramatický výhľad na toto unikátne mesto. Pamätník založenia strany. Kosák, kladivo a čo je to tretie? O koho je v KĽDR skutočne dobre postarané? Námestie Kim Ir-Sena. Rodný dom Kim Ir-Sena, kde sa budete môcť s tisíckami Kórejčanov napiť zo studne, ktorú vykopal Kim Ir-Senov dedko. Vedeli ste o tom, že proti Američanom bojoval už Kim Ir-Senov pradedko?

4. deň:
Mauzóleum Veľkého vodcu Kim Ir-Sena. Absolútne miesto. Cintorín mučeníkov revolúcie so zbierkou 120 búst kórejských hrdinov, ktorým dominuje busta manželky Kim Ir-Sena. Užijeme si mestský život a zahráme bowling s miestnymi. Máme šancu? Presun na juh krajiny. KAESONG – mesto, ktoré počas kórejskej vojny trikrát zmenilo majiteľa.

5. deň:
Demilitarizovaná zóna PANMUNJOM na hranici s Južnou Kóreou. Výhľad na betónové opevnenie na juhokórejskej strane hranice, náš sprievodca nám vysvetlí, ako to vlastne s tou kórejskou vojnou bolo. Nikde zrejme nenájdete miesto, kde by bolo napätie cítiť viac. Návrat do Pchjongjangu. Vyskúšame miestne metro. Napíšeme pohľadnice domov. Kedy dôjdu?

6. deň:
Do poslednej chvíle si užívame Severnú Kóreu a teraz sa už viete vyjadriť k pomerom v krajine. Určite viac než sprostredkovane cez TV. Pamätáte sa ako dobre nám padlo za socializmu keď nás navštívili „západniari?“ Potešte ľudí aj vy. Odlet.

7. deň:
Južnú Kóreu začíname z juhu. BUSAN, ktorý je druhým najväčším mestom krajiny, položený na juhu Kórejského polostrova na brehoch Južného mora. Pláže, zlaté mrakodrapy, morské potvorky. Šokujúci kontrast začína. Okúpete sa?

8. deň:
KJONKDŽU (Zlaté mesto), ktoré UNESCO radí medzi 10 najvýznamnejších pamiatok na svete. Hlavné mesto ríše Silla s tisícročnou kontinuitou, nazývané aj múzeum bez múrov. V parku Timuli budete obdivovať kráľovské trávnaté hrobky. Transfer na juh od mesta, aby ste si dôkladne prezreli chrámový komplex Bulkuksa. Ide o najvýznamnejšiu pamiatku celej krajiny. Chrámy s modliacimi sa mníchmi, schodiská - mosty, ktoré sú národnou pamiatkou. Prechádzka peknou prírodou k jaskyni Seokguram, v ktorej uvidíte nádhernú bielu sochu Budhu. Toto miesto patrí medzi 3 najcennejšie pútnické miesta všetkých budhistov. Obidve tieto pamiatky spadajú pod ochranu UNESCO a dajú Vám prehľad o kórejskej histórii. Nádherné múzeum, najkrajšie v celej krajine.

9. deň:
SOUL: Hypermoderná technika premiešaná so starými kráľovskými palácmi. Veľkolepé nákupné centrá a labyrint ázijských trhov. Najskôr navštívime rezidenciu dynastie Joseon (1392 -1910) v paláci Gyeongbokgung s farebnou výmenou stráží. Múzeum folklóru. Namdaemun je najväčším trhoviskom krajiny, starobylá brána mesta a výhľad na mesto, nočný rozsvietený Soul, gurmánske hody. Ochutnáme ženšen, ktorý do Kórey chodili odjakživa kupovať aj Číňania. Večerný Soul, gangnam style, počítačové hry a prítomnosť severného brata.

10. deň:
Dokončenie prehliadky Soulu a záujemcovia môžu ísť aj na fakultatívny výlet na DMZ. Smerujeme našou prenajatou dopravou na výlet na sever, do demilitarizovanej zóny. Je možné, že situácia na hraniciach bude vyhrotená alebo bude práve dnes neohlásené vojenské cvičenie? DMZ línia na 38. rovnobežke je jednou z posledných svetových pamiatok studenej vojny. Cesta špeciálnym vozidlom za sprievodu vyzbrojenej armády. Uvidíme vojakov severokórejskej armády? Uvidíme najväčšiu vlajku sveta na druhej strane? Cena: 45 euro/1 osoba. A nezabudnite už ste tam boli len z druhej strany!!

11. deň:
Odlet domov. Videli sme obe časti kórejského polostrova a tento „hotspot“ na politickej mape poznáte dokonale.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »