Previanočné mesto módy Miláno

Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, The Naviglio Grande canal Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Milánska katedrála Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Vittorio Emanuele II, Gallery Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Milánska katedrála Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, The Naviglio Grande canal Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Varenna Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, vila Monastero, jazero Como Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Milánska katedrála
Destinácia: Taliansko, Lombardia (Miláno)
Kód zájazdu: 1336546
Cena od: 549 €
Príplatky od: 220 €
Advent

Výber termínu

12.12.2024 4 dni Last Minute 549 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Miláno - mesto, ktoré ponúka kombináciu histórie, kultúry, módy a luxusu. Jedinečná príležitosť spoznať toto fascinujúce mesto. Vďaka vianočnej atmosfére a tradičným trhom je ešte kúzelnejšie ako v iné dni. Pridajte sa k nám, aby ste prežili nezabudnuteľnú cestu do srdca talianskej elegancie a kreativity. Okrem nezabudnuteľnej atmosféry Milána na vás čaká aj malebné mestečko Como na brehoch rovnomenného jazera.


Ubytovanie: 3x v hoteli
Stravovanie: 3x raňajky


Miláno- Como



Doprava:

letecká


Program:

1. deň - prílet do Milána - druhého najväčšieho mesta Talianska a zároveň centra módy a obchodov. Prehliadka začína na hlavnom námestí  Piazza del Duomo, kde dominuje Milánsky Dóm – jeden z najväčších chrámov na svete a najznámejšia pamätihodnosť mesta. Zo strechy chrámu sa ponúka nádherný výhľad na celé mesto. Adventné trhy priamo pred Dómom ponúkajú  atmosféru plnú vianočných darčekov, tradičných jedál a občerstvenia. Na námestí sa nachádza aj bývalý kráľovský palác Palazzo Reale di Milano, socha a Galéria Viktora Emanueala II. a množstvo historických budov z 19. storočia. Budova Teatro alla Scala je miestom najvýznamnejších operných a baletných predstavení už od r. 1778. Podvečer voľno v časti  Navigli, ktorá žije večerným životom. Ubytovanie v hoteli, nocľah.

2. deň - raňajky a pokračovanie v prehliadke. Castello Sforzesco – hrad milánskej vládnucej rodiny Sforzovcov, v ktorom dnes sídli niekoľko múzeí a galérií. Národná Galéria má bohatú zbierku talianskeho umenia vrátane diel od majstrov ako Leonardo da Vinci, Caravaggio a Michelangelo. Kostol Santa Maria delle Grazie známy slávnou freskou z 15.storočia „Posledná večera“  od Leonarda da Vinciho. Vianočný trh na Piazza Castello ponúka tradičné vianočné remeslá a gastronomické pochúťky. Individuálne voľno a návrat do hotela, nocľah.

3. deň - raňajky a presun do mestečka Como na brehu Lago Como, ktoré bolo miestom natáčania filmov ako Grand Hotel, Hviezdne vojny, Dannyho dvanástka, či Casino Royale a dnes je miestom vyhľadávaným Milánčanmi počas víkendov, leta a sviatkov. Na brehu jazera v blízkosti mesta sa nachádzajú prekrásne staré vily, patriace mnohým celebritám. Prehliadka katedrály Panny Márie, múzeum talianskeho národného hrdinu Giuseppe Garibaldiho v bývalom mestskom paláci, bazilika Sant‘ Abbondio. Úzke uličky a starobylé hradby, množstvo kaviarní, reštaurácií či zmrzlinární lákajú k pokojným prechádzkam, posedeniu a pozorovaniu miestnej atmosféry. Návrat do hotela, nocľah.

4. deň -  raňajky a presun do prestížnej štvrti  Quadrilatero della Moda, ktorá je známa svojimi luxusnými obchodmi, módnymi domami a dizajnérskymi butikmi. Táto oblasť má štvorcový tvar, čo jej dalo aj názov "Módny štvorec". Múzeum Triennale di Milano je významnou inštitúciou pre súčasný dizajn, architektúru, moderné umenie a inovácie. V štvrti CityLife  sa nachádzajú 3 najvyššie mrakodrapy mesta a množstvo moderných dizajnérskych obytných domov s krásnym zeleným parkom. V Bosco Verticale sú obytné výškové domy s rozsiahlymi balkónovými záhradami, ktoré v roku 2019 boli vyhlásené za najväčšie zelené steny na svete. Transfer na letisko, odlet.


V cene je zahrnuté:
3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Miláno - Viedeň, 1x príručná batožina 8 kg/os., 1x podpalubná batožina 23 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca 5 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena ostatných vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 135 EUR/3 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Milánsky Dóm | Teatro alla Scala |Como | Quadrilatero della Moda

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »