Kúzelné Alsasko - francúzska rozprávka, kraj viníc, bocianov a malebných zákutí

Destinácia: Francúzsko, Grand Est
Kód zájazdu: 1303528
Cena od: 319 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

11.09.2024 5 dní First Minute 319 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa do prekrásneho francúzskeho kraja farebných domčekov, bocianov, výborného vína, vynikajúcej kuchyne, malebných stredovekých mestečiek,... do kúzelného Alsaska. Nechajte sa zlákať do najkrajších zákutí tohto očarujúceho kraja, ktorý patrí bezpochyby k najkrajším regiónom Francúzska.
Navštívite pôvabné rozprávkové mestečko Colmar, romantickú dedinku obklopenú vinicami Riquewihr, ktorá je vyhlásená za jednu z najkrajších dediniek Francúzska a neobídete ani hlavné mesto Alsaska Štrasburg, ktoré je preslávené nielen ako križovatka Európy, ale aj svojim krásnym historickým jadrom, typickými strechami a úchvatnou katedrálou...

Program :
1.deň :
odchod zo Slovenska vo večerných hodinách.


2.deň :
v ranných hodinách príchod do Štrasburgu, ktoré je hlavným mestom Alsaska. Návštevníkom ponúka prekrásne historické centrum, dobré jedlo, úchvatné pamiatky, umenie a prekrásne prostredie. Má pôsobivé historické centrum s veľkolepou architektúrou a je sídlom viacerých významných európskych inštitúcií. Sídli tu Európsky parlament, Rada Európy a Európsky súd pre ľudské práva.
Počas prehliadky mesta uvidíte nielen úchvatnú katedrálu Notre-Dame de Strasbourg, ale aj námestie Kleber, Rohanský palác, univerzitu, kostol sv. Pavla, staré mesto, štvrť Petite France... Zákutia Štrasburgu spoznáte aj počas plavby po kanáloch. Kto bude mať záujem, môže navštíviť aj veľmi populárne alsaské múzeum, ktoré je situované v typických alsaských domoch zo 17. storočia, nájdete tu všetko, čo sa týka tradičného alsaského života. Odchod zo Štrasburgu na hotel v podvečerných hodinách. Ubytovanie. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách navštívite romantickú dedinku uprostred viníc Riquewihr, ktorá je nielen jednou z najvyhlásenejších vinárskych dediniek, ale má dokonca titul najkrajšej dedinky Francúzska.
V uličkách Riquewihru sa vrátite do 16. storočia. Budete prechádzať štýlovými uličkami, ktoré sú plné farebných domčekov a obdivovať balkóny zdobené rozkvitnutými pelargóniami. Nezabudnite ochutnať výborné alsaské víno.
O pár kilometrov ďalej sa nachádza Ribeauvillé, krásne mestečko s drevenými domami a malebnými zákutiami, taktiež centrum alsaského vinárstva. Na farebných stredovekých uliciach nenájdete vysvietené reklamy, ale kovové štítky na predných fasádach domov pri ktorých si majitelia fantázii medze nekládli. 
Poslednou zastávkou v dnešný deň bude dedinka Equisheim, ktorá sa pýši titulom "najobľúbenejšia dedinka vo Francúzsku". A nielen to. Pre svoju krásu a malebnosť  obdržala označenie štyrmi kvetmi v súťaži National Grand Prix in Bloom. Počet štyri je pritom maximum, čo je možné v celo-francúzskej súťaži získať. Vinárničky, reštaurácie, obchodíky a domy sú doslova obsypané kvetmi všetkých farieb a druhov. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie. Nocľah.

4.deň :
v ranných hodinách príchod do mestečka Colmar, ktoré patrí k najkrajším mestám na svete a je skutočnou "alsaskou rozprávkou". Navštívite malebnú štvrť farebných domov, ktorá je pretkaná kanálmi a nazýva sa aj "Malé Benátky".
Pripravte sa, že tu nebudete môcť odtrhnúť zrak od pestrej kvetinovej výzdoby, ktorá je tu skutočne všade, či už na mostoch, na zábradliach, na farebných domoch.
Nájdete tu neuveriteľne fotogenické malebné zákutia, ktoré sú vytvorené okolo kanálov. S našim sprievodcom nevynecháte ani najznámejšie pamiatky Colmaru: Dom hlavičiek, radnicu, dominikánsky kostol, Place de La Cathedrale, stredoveký kostol sv. Martina, slávny Dom Pfister ( symbol Colmaru),  starú colnicu,...
Práve v Colmare sa narodil sochár Bartholdi, ktorého najznámejším dielom je Socha slobody. Záujemcovia si budú môcť práve v  Colmare pozrieť Bartholdiho múzeum. V rámci individuálneho voľna odporúčame aj múzeum hračiek. Krásu Colmaru si môžete vychutnať na drevených lodičkách a tak preplávať jednotlivými starými mestskými časťami. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

5
.deň :
príchod na Slovensko v dopoludňajších hodinách.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd. 

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Štrasburgu
prehliadku pôvabného Ribeavillé
prehliadku vyzdobeného Equisheim
prehliadku romantického Colmaru
prehliadku najkrajšej dedinky Riquewihr
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse) Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad... )
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € /osoba/noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € /osoba/ noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
nástupné miesta a príplatky : 
Nitra 9 € ( garantovaný zvoz )
Sereď 9 € ( garantovaný zvoz )
Trnava 9 € ( garantovaný zvoz )
Bratislava bez príplatku.
Všetky nástupné miesta budú realizované.
múzeum hračiek v Colmare - 5 € / dospelá osoba, 4 € / deti od 8-15 rokov, 0 € - menej ako 8 rokov
Bartholdiho múzeum ( tvorca sochy slobody ) - 5,50 € / osoba
vyhliadková plavba po meste Štrasburg - cca 16 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »