Hrad vrúcnej lásky Bory-vár a kráľovský Stoličný Belehrad

Destinácia: Maďarsko, Stoličnobelehradská župa, Székesfehérvár
Kód zájazdu: 1304213
Cena od: 39 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

24.08.2024 1 deň First Minute 78 € +0 € autobusová
12.10.2024 1 deň First Minute 39 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa na zámok, ktorý je dôkazom neskutočnej lásky a do jedného z najkrajších a najvýznamnejších miest – do Stoličného Belehradu, miesta korunovácie uhorských kráľov.
Ako prvé navštívite hrad Bory-vár, ktorý je dielom neuveriteľnej lásky. Na stavbe zámku sa podieľal samotný majiteľ, ktorý chcel touto stavbou prejaviť svoje vrúcne city k manželke, obľúbenej maďarskej maliarke.
Celá stavba mu trvala vyše 40 rokov a hrad sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov ako najväčšia stavba, ktorá bola postavená jedným človekom. Pri prehliadke hradu uvidíte miestnosti, ktoré v minulosti užívala rodina jeho majiteľa. Nachádza sa tu aj galéria, kt vytvoril autor hradu Jenő Bory pre svoju milovanú manželku Ilonu Komocsinovú. K zámku patrí aj krásna záhrada, v ktorej sa náchádzajú stovky sôch, ktoré pochádzajú najmä od samotného majiteľa a objavíte tu dokonca záhradu slonov. Budete môcť vyjsť aj na vežu, z ktorej je pekný výhľad. Neskôr navštívime jedno z pekných a významných maďarských miest Stoličný Belehrad (Székesfehérvár), jedno z najstarších maďarských miest, bývalé miesto korunovácií uhorských kráľov. Navštívite starú lekáreň, ktorá pochádza zo 17. storočia. Momentálne je tu múzeum farmácie. Nájdete tu dokonca informácie o bývalých spôsoboch liečby.
Prejdete sa námestím s biskupským palácom a radnicou. Nevynecháte ani pestrofarebný orloj s pôvabnou zvonkohrou a slávu mesta pripomenie mohutný žulový Globus cruciger v podobe ríšskeho jablka. 
V podvečerných hodinách návrat na Slovensko.


Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba  ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky: 
Nitra - 6 € (garantovaný zvoz)
Sereď  - 6 € (garantovaný zvoz)
Trnava - 6 € (garantovaný zvoz)
Bratislava - 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné Boryvár - 2500 Ft/ dospelá osoba, 1500 Ft/ študenti s preukazom





Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Székesfehérvár

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »