Maďarský Versailles - Palác Fertöd a romantický Šoproň

Destinácia: Maďarsko, Rábsko-mošonsko-šopronská župa
Kód zájazdu: 1304216
Cena od: 38 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

17.08.2024 1 deň First Minute 38 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spravte si krásny jednodňový výlet do Maďarska. Navštívite jeden z najveľkolepejších európskych palácov - honosný zámok Fertőd a najromantickejšie mesto Maďarska - Šoproň.

Program:
odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Navštívite jeden z najveľkolepejších európskych zámkov Fertőd, ktorého jediným úkolom bolo súperiť so zámkom Versailles vo Francúzsku a tým zlepšiť prestíž rodiny. V zámku sa konali slávnostné plesy, koncerty, večierky a maškarné zábavy ešte pred samotným dokončením. Po prehliadke zámku si môžete prejsť francúzske záhrady alebo anglický park.
Neskôr sa presuniete do mestečka Šoproň, ktoré je považované za najromantickejšie a zároveň najhistorickejšie mesto Maďarska, keďže má veľmi zachovaný stredoveký ráz. Prehliadnete si historické centrum mesta. Uvidíte budovu radnice, morový stĺp, Lackenerov dom, Stornov dom a Kozí kostol,...
Kozí kostol dostal názov podľa povesti, ktorá hovorí, že stavbu zaplatil pastier kôz, keďže jeho stádo vyhrabalo poklad. Ako prejav vďačnosti anjel vybral kozu na jeden z pilierov v interiéri. V prípade záujmu môžete vyjsť aj na vežu Tűztorony, z ktorej sa Vám naskytne pohľad na spleť historických uličiek a na okolité vrchy. Povinnosťou každého návštevníka je ochutnať víno Kékfrankos ( Modrú frankovku), ktorým je mesto Šoproň vyhlásené. Hovorí sa, že miestny si dávali za víno platiť od Napoleonových vojakoch jedine najspoľahlivejšími modrými bankovkami – odtiaľ taktiež názov hlavnej vínnej révy Kékfrankos alebo "Modrá frankovka". Červenému hroznu sa tu veľmi darí a pestuje sa už od nepamäti, šopronský vinársky región je jedným z najstarších v zemi.
V prípade, že by ste mali záujem navštíviť niektoré z múzeí, odporúčame zastaviť sa v Patika múzeum (múzeum lekárne), kde nájdete nielen pekný nábytok z orechového dreva, ale aj artefakty z "temného veku farmakológie". Odchod na Slovensko približne o 17:00 hod..
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK


V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba  ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky: 
Nitra - 6 € (garantovaný zvoz)
Sereď  - 6 € (garantovaný zvoz)
Trnava - 6 € (garantovaný zvoz)
Bratislava - 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné zámok Fertőd - 2000 Ft/ dospelá osoba, 1000 Ft/ študenti s preukazom
vstupné na vežu Tűztorony - 1150 Ft/ dospelá osoba, 580 Ft/ študenti s preukazom
farmaceutické múzeum - 500 Ft / dospelá osoba, 250 Ft / študenti a seniori


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »