Okúzľujúce Provensálsko

Kláštor Sénanque Abbey Provensálska dedina, Francúzsko Pont du Gard, Francúzsko Avignon, Francúzsko Modrá Lagúna Annecy, Francúzsko
Destinácia: Francúzsko, Provence-Alpes-Côte d’Azur
Kód zájazdu: 1304539
Cena od: 1 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

10.06.2024 6 dní First Minute 1 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
6-dňový letecký zájazd.

Perex:
Vyberieme sa spolu do oblasti južného Francúzska, do Provensálska presláveného levanduľovými záhonmi, ktorých vôňa sa šíri po celom kraji. Nekonečné polia posiate fialovou levanduľou a slnečnicami len umocňujú typickú provensálsku atmosféru. Kombinácia bohatej histórie, kultúrnych pamiatok, malebnej prírody a útulných malých mestečiek je nezabudnuteľným zážitkom.


Program:
1. deň:
Odlet z Viedne so nádherného mesta Marseille. Po prílete si v hoteli odlžíme batožinu a podnikneme výlet do dedinky Roussillon, preslávenej náleziskom okru všetkých odtieňov. Medzi vinicami s kombináciou vône levandule sa zamilujeme do mestečka, s pár stovkami obyvateľov, ponoreného do okrového odtieňa. Krásy mesta sa odrážajú aj do umenia miestnych, domáci radi vlastnia ateliér, kde sa ponárajú do sveta malieb a hrnčiarstva. Vychutnáme si aj panoramatické výhľady na „village perché“ (orlie hniezdo) Gordes a fotogenické opátstvo Abbaye de Senanque. Kláštor Sénanque navštívia ročne tisíce turistov, ktorí majú možnosť obdivovať architektúru kláštora, poprechádzať sa po levanduľových hájoch, zakúpiť si originálny levanduľový med, chutné koláčiky a voňavé levanduľové vrecúška.

2. deň:
Raňajky, príchod do „pápežského mesta“ – Avignon (prehliadka historických pamiatok – Opera, Pápežský palác, Rocher des Doms, Starý most, Kaplnka sv. Mikuláša). V popoludňajších hodinách sa presunieme k unikátnej pamiatke – rímskemu mostu Pont du Gard, legendárnemu technickému dielu z roku 19 pred Kristom.

3. deň:
Po raňajkách sa presunieme do hlavného pôsobiska Van Gogha, historického mesta Arles, kde sa každoročne konajú zvláštne býčie preteky. Pre záujemcov návšteva rímskeho amfiteátra a divadla, katedrály St. Trophime. Popoludní navštívime Camargue, národný park v delte Rhôny, jedinečná flóra i fauna.

4. deň:
Cez Saint Rémy, rodné mesto mysliteľa Michela de Nostre-Dame, známeho ako Nostradamus, sa dostaneme k ruinám rímskeho osídlenia Glanum. Pre fanúšikov Van Gogha možnosť navštíviť liečebňu Saint Paul de Mausolé, kde slávny maliar odpočíval a liečil sa. Pokračujeme do Baux de Provence na prehliadku majestátnej stredovekej pevnosti. Popoludní sa vydáme po stopách Paula Cézanna do ďalšieho typického provensálskeho mesta - Aix-en-Provence. Mestu sa hovorí aj „mesto vody“, vďaka termálnym prameňom, ktoré zlákali už Rimanov a tiež vďaka mnohým mestským fontánam.

5. deň:
Pred nami je celodenný výlet s ohromujúcimi výhľadmi do kaňonu Gorges du Verdon, ktorého steny miestami dosahujú hĺbky až 700 metrov. Zastávka pri jazere Saint Croix. Presun do hotela v Cannes.

6. deň:
Transfer na letisko v Nice. Návrat do Viedne.


Poznámka:
Zmena programu, letových časov a odletových miest vyhradená.


Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 5 x ubytovanie v hoteloch 3* s raňajkami. Sprievodcu CK..

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »