Víkend pri mori s výletom do Benátok

Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1305162
Cena od: 189 €
Príplatky od: 10 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

22.08.2024 4 dni First Minute 189 € +10 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Slnko, more a Benátky ? Viete si predstaviť lepšiu kombináciu?  Navštívite  jedno z najromantickejších miest sveta – Benátky, mesto kanálov, mostov a typických úzkych uličiek a strávte jeden deň pri mori v obľúbenom talianskom letovisku Lido di Jesolo. 
Program :
1.deň :
vo večerných hodinách odchod autobusom zo Slovenska.


2.deň :
ráno príchod do prístavu Punta Sabbioni, odkiaľ sa loďou presuniete do Benátok, jedného z najromantickejších miest sveta, do mesta kanálov, mostov a romantických uličiek. 
Môžete sa túlať úzkymi uličkami alebo sa povoziť na gondole. Dozviete sa, že získať licenciu na gondolu nie je teda vôbec jednoduché a že na výrobu gondoly sa používa až 8 druhov dreva a skladá sa z 280 dielov. 
Počas prehliadky uvidíte najvýznamnejšie historické pamiatky. Pozriete si námestie Sv.Marka, ktoré bolo v minulosti miestom stretávania, osláv a intríg. Námestie Sv.Marka Napoleon označil za ,,najkrajší salón Európy".
Vznešene sa tu týčia dva stĺpy, medzi ktorými bolo v minulosti popravisko a preto dodnes poverčiví Benátčania odmietajú prejsť pomedzi ne, aby na seba neprivolali nešťastie. Uvidíte Zvonicu svätého Marka, Most Rialto, Dóžov palác s väznicou, kde bol väznený aj Giacomo Casanova...
Za návštevu stoja aj ďalšie dva zaujímavé ostrovy benátskej lagúny – ostrov Murano a Burano. V prípade záujmu môžete navštíviť sklársky ostrov Murano, kde je možné vidieť výrobu skla a sklárske múzeum.
Druhý z najmalebnejších ostrovov lagúny je čipkársky ostrov Burano, ktorý sa vyznačuje farebnými domčekmi a pre svoju krásu odjakživa priťahoval maliarov. A viete prečo sú domčeky na Burane farebné ? Podľa legendy boli fasády domov na Burane natreté výrazne farebne kvôli tomu, aby si svoj dom rybári rozpoznali, keď sa vracali domov z lovu.
Ostrov je oázou pokoja a kľudu a odjakživa priťahoval umelcov, maliarov a básnikov. Vo večerných hodinách približne o 19:00 hod. sa presuniete z Benátok do Punta Sabbioni a odtiaľ odchod autobusom na hotel, kde sa ubytujete. Nocľah.


3.deň :
po raňajkách odchod do obľúbeného prímorského letoviska na Benátskej riviére – Lido di Jesolo, kde si budete môcť vychutnať more a slnko.
Široká pláž so zlatistým pieskom, množstvo zábavných atrakcií, kaviarničky, bary, reštaurácie,… to všetko vás tu čaká a nudiť sa určite nebudete. Pláž je pozvoľná a je vhodná pre deti aj dospelých. Vo večerných hodinách odchod autobusom na Slovensko.

4.deň :
príchod na Slovensko v ranných hodinách.


Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:
Nitra - cca o 19:30 hod.
Sereď - cca o 20:00 hod.
Trnava - cca o 20:15 hod.
Bratislava - cca o 21:00 hod.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x hotelové ubytovanie v kategórii 3*
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Benátok
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).

príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba/ noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
loď z Punta Sabbioni do Benátok cca 20 € –obojsmerný lístok ( platí aj na ostrovy Murano, Burano...)
povinný vstupný poplatok turistického autobusu do Benátok rozpočítaný na každého cestujúceho 10 € / osoba
prípadná pobytová taxa cca 1-3 € / osoba/ noc  ( platba na mieste )
nástupné miesta a príplatky : 
Nitra 9 € /osoba ( garantovaný zvoz )
Sereď 9 € / osoba ( garantovaný zvoz )
Trnava 9 € / osoba ( garantovaný zvoz )
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »