Bahrajn - krajina púštnych snov a tajomstiev

Destinácia: Bahrajn, Capital, Manama
Kód zájazdu: 1305983
Cena od: 1 772,44 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

21.09.2024 8 dní First Minute 1 772,44 € +0 € odlet: Viedeň letecká
10.10.2024 8 dní First Minute 1 772,44 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Presne ako z rozprávok Tisíc a jedna noc, na nás zapôsobí malé kráľovstvo Bahrajn. Len čo vystúpime z letiska, ujme sa nás nečakane uvoľnená atmosféra, ktorá tu všade panuje a moderná aj štipku tradičná Manama. Zoznámime sa s bahrajnským zlatým vekom, prejdeme sa „Perlovou cestou“, pohľadáme to miesto, o ktorom miestni hovoria, že je „dušou Bahrajnu“, nájdeme spojitosť medzi formulou a kráľovskou farmou s ťavami, ochutnáme dobroty na miestnom trhu a oddýchneme si na bielej pieskovej pláži.

Program:

1. deň:
Svoje brány nám otvára čarokrásne Bahrajnské kráľovstvo. Z Viedne odletíme to Bahrajnu.

2. deň:
Priletíme v skorých ranných hodinách, presunieme sa do nášho hotela, kde si oddýchneme, aby sme hneď ráno začali naše poznávanie. Krajinu spoznáme od hlavného mesta. Uchváti nás mešita Ahmad Al Fateh, ktorá je najväčšou stavbou svojho druhu v zemi. Pevnosť Bahrajn alebo Qal‘at al-Bahrain je archeologické nálezisko, ktoré je od roku 2005 zapísané na zozname UNESCO. Mesto z 3. tisícročia pred Kristom bolo hlavným mestom dilmunskej kultúry. Presunieme sa do Národného múzea, ktoré je najväčším a najstarším múzeom v krajine. Zážitkom bude návšteva Kráľovskej ťavej farmy. Fotozastávku si urobíme na moste kráľa Fahada, ktorý je naozaj umeleckým dielom. Skladá sa z viacerých mostov, hrádzí, viaduktov a umelých ostrovov, ktoré spájajú Bahrajn so Saudskou Arábiou. Pozrieme sa i k hore Jabel Al Dukhan. Je najvyšším bodom krajiny a často je nazývaná i Dymová hora, podľa oparu, ktorý horu obklopuje. V jej okolí sa nachádza niekoľko jaskýň. Zastavíme sa pri prvom ropnom vrte v Perzskom zálive a pri strome života. Ten je vysoký 9,75 m, a má má viac ako 400 rokov. Stojí osamote v neúrodnej oblasti arabskej púšte. A bodkou dnešného dňa bude Bahrain International Circuit, okruh F1.

3. deň:
Len 12 km od hlavného mesta sa nachádza skupina rezortných ostrovov Aldar Islands. Jedná sa umelo vybudované strediská, ktoré ponúkajú celodenný oddych, kúpanie a rôzne aktivity a vodné športy. Celý deň si užijeme na ostrove a vychutnáme si výborný BBQ obed.

4. deň:
Návšteva Bahrajnu nie je kompletná bez spoznania tradície výroby drevených lodí nazývaných Dhows. Návštevníkov už z diaľky vítajú vysoké stožiare lodí na rušnom dvore, kde všade ležiace drevo a morský vánok rozprávajú príbehy o námorníkoch. Výroba dhows je súčasťou miestnej tradície. Nazrieme do nádherných starých domov Bin Matar a Bait Al Ghous. Do víru miestneho života sa vnoríme na tradičnom trhu Muharraq. Nachádza sa na Perlovej ulici s množstvom historických budov.

5. deň:
Určite si každý chce priniesť nejaký pekný suvenír, preto sa dnes vrhneme do víru nákupov. Príjemne unavení sa presunieme do plážového hotela a začne sa náš zaslúžený relax.

6. deň:
Pobyt na pláži.

7. deň:
Pobyt na pláži. Vo večerných hodinách transfer na letisko.

8. deň:
Odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3*/5* hotely.

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane servisných a letiskových poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 5x ubytovanie v 3* mestskom hoteli s raňajkami, 2x ubytovanie v 5* plážovom hoteli s raňajkami. Vstupy a výlety podľa programu. 1x BBQ obed. Miestneho sprievodcu a sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupné vízum (platba na mieste). Stravu a nápoje neuvedené v programe. Fakultatívne aktivity. cestovné poistenie.

Manama

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »