Od Stredozemného mora k Mont Blancu

Destinácia: Francúzsko
Kód zájazdu: 1312605
Cena od: 832,93 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

02.09.2024 7 dní First Minute 832,93 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Ideálne spojenie turistiky v nádherných Francúzskych Alpách a spoznávania histórie v mnohých nádherných mestách. Navštívte s nami romantické mesto Marseille, úchvatné Provensálsko ako aj "Alpské Benátky" v Annecy, olympijské stredisko Chamonix a na záver nádherné miesta pod Mont Blancom.

Program:
1. deň:
V popoludňajších hodinách sa presunieme z Bratislavy cez Rakúsko a Taliansko priamo do najväčšieho mesta podmanivého Provensálska, do Marseille.

2. deň:
Spoznáme krásy „mesta mydla“, ako je s obľubou označované mesto Marseille. Pozrieme si starý prístav, kde navštívime rybie trhy. Svoje brány nám otvorí legendárny ostrov If s preslávenou pevnosťou Château d’If. Začiatkom 16. storočia slúžila na obranu prístavu, ale slávu jej priniesli romány a ich nezabudnuteľní hrdinovia Gróf Monte Christo a tiež „Muž so železnou maskou“. Popoludní sa vyvezieme turistickým vláčikom k bazilike Notre Dame de la Garde s nádherným panoramatickým výhľadom na mesto. Nazrieme aj do jej vnútra. Nájdeme tu galériu obrazov a modelov lodí, ktoré sem priviezli marseillskí rybári a námorníci

3. deň:
Dnes si zájdeme k rybárskemu prístavu Cassis, odkiaľ sa v prípade priaznivého počasia poplavíme k úzkym zátokám Les Calanques. Vysoké skalné útesy sú jedny z najfotogenickejších lokalít Provensálska. Rad hlbokých, úzkych zárezov vytesaných pozdĺž pobrežia vytvára majestátne spojenie azúrového mora, modrej oblohy a bielych kameňov. Záujemci sa tu budú môcť aj okúpať (fakultatívne). Neskôr sa presunieme do rodiska postimpresionistu Paula Cézanna, do Aix en Provence.

4. deň:
Spoznáme krásy Aix en Provence. „Mestom vody“ je označované vďaka mnohým mestským fontánam a termálnym prameňom, ktoré lákali už starých Rimanov. Pôvod mesta sa datuje až do rímskych čias a tak nás mesto upúta skvostnou architektúrou či atmosférou s bohatou históriou. Vstupujeme do mesta s bohatými ložiskami okru, do Roussillon. Navštívime tu tzv. okrový chodník, Sentier des Ocres, ktorého farby sa menia od žltej až po fialovú. Navštívime aj preslávenú francúzsku oblasť Châteauneuf-du-Pape, kde si doprajeme ochutnávku svetoznámej odrody. Podvečer naberáme smer Mont Blanc a vydávame sa do mesta ZOH 1968, do Grenoble.

5. deň:
Ráno sa prevezieme mestom Grenoble a ďalej až do mesta s prívlastkom „Alpské Benátky“, teda Annecy. Nádherné mesto s arkádovými domami zo 17. st. a sústavou kanálov, napájaných krištáľovou vodou z ľadovcového jazera. Údajne má jazero jednu z najčistejších vôd na svete. V prípade priaznivého počasia sa po prehliadke zrelaxujeme počas plavby po jazere Annecy.

6. deň:
Presúvame sa do svetoznámeho strediska zimnej aj letnej turistiky, ktoré leží pod úpätím Mont Blancu, na hraniciach s Talianskom a Švajčiarskom. Reč je o Chamonix, dejisko I. ZOH 1924. Vyvezieme sa lanovkou na Aguille du Midi do výšky 3842 m.n.m. Zhruba za 16 minút sa ocitneme v snehovom a ľadovom kráľovstve s nádherným výhľadom na talianske či švajčiarske Alpy aj na monumentálny Mont Blanc s výškou 4808 m.n.m. Popoludní sa odvezieme vláčikom na stanicu Montevers do výšky 1913 m.n.m. k ľadovcu Mer de Glace. Navštívime ľadovcovú jaskyňu Grotte de Glace, vytesanú priamo do ľadovca. V Chamonix si doprajeme voľný program, alebo nákupy. Gurmáni zase ocenia ochutnávka typického savojského likéru Genepi a syru Baufort. Vo večerných hodinách sa vydáme na našu cestu späť domov.

7. deň:
Plní zážitkov sa vrátime na Slovensko.



Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
autokar

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy a lístky na vyhliadkové plavby a lanovky. Cestovné poistenie.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »