Krajinami Južného Kríža

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1314332
Cena od: 7 919 €
Príplatky od: 569 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

01.07.2024 16 dní 7 919 € +569 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Špičkový program pre najnáročnejších cestovateľov zahŕňa neopakovateľné Safari a návštevu prírodných ikon Zimbabwe, Botswany, Namíbie a JAR.


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a let do Victoria Falls s prestupmi.

2: PRÍLET DO VICTORIA FALLS
Prílet do Victoria Falls, odlet privátnym lietadlom do rezervácie Hwange – najväčšieho parku Zimbabwe, popoludní safari.

3: SAFARI V REZERVÁCII HWANGE
Hwange je nedotknutý, tichý a zvodný. Žije tu 50-tisíc slonov, početné stáda byvolov, antilop a pakoní a šelmy, hlavne šelmy ... Medzi nimi levy, hyeny, leopardy, gepardy a svorky vzácnych psov hyenovitých, výnimočných a neuveriteľne nápaditých lovcov. Býval tiež domovom Cecila, pyšného vodcu svorky levov, ktorý tu v roku 2016 padol ranou z guľovnice amerického zubára a amatérskeho lovca. Dojemný príbeh má svoje pokračovanie - to však až na mieste ... V srdci rezervácie vás čaká safari, odpočinok pri bazéne či v bare - a na záver dňa treba fľašu "pekného" juhoafrického vína a rozjímanie nad žeravými uhlíkmi plápolajúceho ohňa.

4: VICTORIA FALLS: DYM, KTORÝ HRMÍ
Po rannom safari - good luck! - pozemný presun do Victoria Falls, ubytovanie, relax. Popoludní (cca 16:00) je prichystaná plavba po rieke Zambezi. V zlatej farbe zapadajúceho slnka a s drinkom niečoho tvrdšieho v ruke sa oddáte hrejivej atmosfére početných delt rieky.

5: PO STOPÁCH EMILA HOLUBA
Ráno je možné spestriť niektorou z voliteľných aktivít - letom helikoptérou, prechádzkou s levmi či len opulentnými raňajkami a niekoľkými tempami v bazéne. Pred obedom sa vydajte k vodopádom - z hotela pár minút pomalej chôdze. Nechoďte priamo, bežte do Victoria Falls Hotel a jeho záhrady - je úžasná. Potom k Batoga Gorge s vyhliadkou na katarakt vodopádov a besniace Zambezi. V Lookout Café si dajte obed. Potom sa už len nechajte strhnúť vodopádmi, ktoré v mohutnosti nemajú konkurenta. Spomeňte si na cestovateľa Emila Holuba, autora vôbec prvej mapy vodopádov. Večer (cca 19:00) odjazd na tradičnú večeru Boma s kulisou tanečníkov a bubeníkov; večera formou all-you-can-eat s výnimkou nápojov.

6: DELTA OKAVANGO (BOTSWANA)
Pozemný presun do Kasane v Botswane a letecký transfer (lietadlami Cessna) do delty rieky Okavango a legendárnej rezervácie Moremi. Táto oblasť Botswany s 16 tisíckami km2 mokradí, buše, lagún a ostrovčekov ponúka optimálne podmienky na život stovkám vtáčích druhov, africkým predátorom či stádu byvolov a slonov. Počas pobytu zažijete strhujúce safari v terénnych vozidlách, člnoch brázdiacich neprehľadné kanály, na tradičných dlabaných kanoe Mokoro a tiež sa vydáte na unikátnu pešiu výpravu divočinou. Nocľah v luxusných a komorných rezortoch.

7: DELTA OKAVANGO (BOTSWANA)
Pobyt v Delta Okavango formou All inclusive.

8: WINDHOEK
Popoludní letecký presun do Maun a následný odlet do namibijského Windhoek cez Johannesburg, nocľah.

9: WINDHOEK - SESRIEM
Dopoludnia prehliadka metropole Namíbie a prejazd na juhozápad do blízkosti Sesriem a NP Namib-Naukluft.

10: SOSSUSVLEI - SESRIEM CANYON
Skoro ráno - ešte pred svitaním - vyrazíme pozdĺž koryta rieky Tsauchab obklopení dunami žiariacimi v lúčoch vychádzajúceho slnka. V samom závere presadneme do terénnych vozidiel. Bez nich by sme ťažko prekonali posledné kilometre hlbokého piesku a dorazili na jedno z najpozoruhodnejších miest Namíbie - Sossusvlei a Deadvlei - magické zhromaždisko vody. Očarujúca biela panva obklopená stromami Camelthorn a impozantnými oranžovými dunami je pravou pastvou pre oči. Tu končí svoju púť rieka Tsauchab, ktorá nedokáže vzdorovať pásu nenásytných piesočných vĺn a nikdy sa preto nedostane k oceánu. Ranné mäkké svetlo a scenérie Sossusvlei sú pre fotografov rajom. Na spiatočnej ceste prehliadka malého, ale zato pôvabného kaňonu Sesriem.

11: SPIACA KRÁSKA
Dopoludnia možnosť čerpania voliteľných aktivít (napr. let balónom, štvorkolky v dunách atď). Následne odjazd do Swakompundu, zastávka v Solitaire, prekročenie obratníka Kozorožca a zastávka v kaňon Kuiseb, ktorý ako mohutná prekážka bráni piesočným vlnám v ceste ďalej na sever. Príjazd do prímorského Swakopmundu prezývaného spiaca kráska. Môžete odpočívať, omrknúť trhovisko, prechádzať sa pri mori, navštíviť niektorú z reštaurácií či len tak zájsť na pivo a vstrebať atmosféru tohto pôvodne nemeckého koloniálneho mesta.

12: PLAVBA & KAPSKÉ MESTO (JUŽNÁ AFRIKA)
Ráno plavba v zátoke Walvis Bay s pozorovaním tuleňov, delfínov a morských vtákov (ustrice a víno v cene). Zastávka pri dune č. 7, transfer na letisko vo Walvis Bay a odlet do Kapského Mesta v Juhoafrickej republike. Po prílete transfer na hotel, ubytovanie, voľný program.

13: MYS DOBREJ NÁDEJE
Celodenný výlet k Mysu Dobrej nádeje, kde sa stretávajú vody Indického a Atlantického oceánu. Taktiež navštívime mestečko Simon’s Town preslávené kolóniou tučniakov a v Hout Bay budete mať možnosť vydať sa na výpravnú plavbu loďou k ostrovu tuleňov.

14: ZEM VÍNA
Dopoludnia prehliadka mesta a jazda lanovkou na Stolovú horu s jedinečným výhľadom na Kapské Mesto. Popoludní výlet do Stellenbosch obklopeného svahmi viníc, ktoré produkujú svetovo preslávené vína (ochutnávky fakultatívne).

15: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Raňajky. Voľné dopoludnie môžete stráviť vo Victoria & Alfred Waterfront – na podmanivej prístavnej promenáde s obchodmi a reštauráciami všetkých štýlov a chutí. Popoludní transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka:
Minimálny počet účastníkov zájazdu - 6 osôb.
Safari 4x4 = safari v otvorenom terénnom voze s rangerom.
Decembrové obdobie nezahŕňa vianočné sviatky.

Zmena programu vyhradená.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Victoria Falls - NP Hwange, Kasane - Delta Okavango - Maun - Windhoek, Walvis Bay - Kapské Mesto - Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
transfery letisko - hotel - letisko a všetky ostatné transfery v rámci cesty
NP Hwange: 2 x nocľah v rezorte kategórie 4* - 5* s plnou penziou, 4 x safari 4x4
Victoria Falls: 2 x nocľah v hoteli kategórie 4* s raňajkami, plavba po rieke Zambezi pri západe slnka & večera Boma
Delta Okavango: 2 x nocľah v rezorte kategórie 4* s plnou penziou, 4 x safari 4x4
Namíbia: 4 x nocľah v hoteloch 3* - 4* s raňajkami, 2 x večera, návšteva Sossuvlei & Deadvlei & kaňonu Sesriem, plavba vo Walvis Bay
Kapské Mesto: 3 x nocľah v hoteloch 3* - 4* s raňajkami, celodenný výlet na Mys Dobrej nádeje, celodenná prehliadka Kapského Mesta a Stellenbosch s ochutnávkou vína
služby anglicky hovoriaceho sprievodcu v Zimbabwe a v Botswane
služby sprievodcu CK v Namíbii (na spätné potvrdenie) a v Kapskom Meste

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 569,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy
vízum do Zimbabwe 30,- USD (vybavuje sa na mieste)
vízum do Namíbie (po prílete na letisku - cca 70,- USD
vízum do JAR 60,- EUR/osoba (o vízum je možné požiadať prostredníctvom CK)
vstupné povolenie do Botswany 30,- USD (vybavuje sa na mieste)
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »