Advent na bavorských zámkoch s ochutnávkou likérov

Destinácia: Nemecko, Bavorsko
Kód zájazdu: 1327788
Cena od: 199 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

07.12.2024 2 dni First Minute 199 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite zasnežený advent v Bavorsku, navštívte najnavštevovanejšie zámky Európy a zohrejte sa výborným kláštorným likérom.

Program zájazdu :
1.deň :
odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách. Prvou zastávkou bude romantický zámok Linderhof, ktorý bol považovaný za najobľúbenejší zámok "bláznivého" kráľa Ľudovíta II..
Ďalšou zastávkou bude kláštor v Ettale, ktorý je preslávený hlavne svojim nádherným barokovým kostolom a vynikajúcim kláštorným likérom, ktorý budete môcť počas prehliadky ochutnať a dozviete sa niečo o výrobe tohto unikátneho likéru.
Deň zakončíte návštevou adventných trhov v známom a atraktívnom stredisku Garmish - Partenkirchen, ktorý leží pod najvyšším vrcholom Nemecka - Zugspitze.
V Garmisch-Partenkirchen vás očaria voňavé a osvetlené stánky s bohatým výberom predmetov ako vianočné ozdoby, ozdobné lucerny, kávové špeciality, med, marmeláda, remeselné výrobky, teplé pletené čiapky,...
Centrálny vianočný stromček a vianočná hudba bude dodávať tú pravú atmosféru Vianoc. Ochutnať budete môcť okrem obvyklých pražených mandlí, gaštanov a vareného vína aj klobásky, ovocie namáčané v čokoláde, syry a mnoho ďalšieho. Odchod na hotel vo večerných hodinách. Ubytovanie a nocľah.

2.deň :
po raňajkách vás čaká návšteva zámku Hohenschwangau a jedného z najkrajších a najnavštevovanejších zámkov v Európe – zámku Neuschwanstein, ktorý vyzerá ako vystrihnutý z rozprávky. Dokonca Walt Disney sa doň zamiloval na prvý pohľad a preto mu tento zámok slúžil ako predloha jeho rozprávkových zámkov.
Zaujímavý je život Ľudovíta II., nakoľko to bol kráľ, ktorý nechcel kráčať s dobou. Nepáčilo sa mu ako sa svet uberal, chcel zastaviť čas. Túžil postaviť zámok ,v ktorom si vytvorí svoj vlastný svet.
Nahliadnete do priestorov zámku, kde uvidíte priestory pre služobníctvo, kráľovu spálňu, pracovňu a mnoho ďalších miestností. Krásu bavorských zámkov bude umocňovať nádherná prírodná scenéria zasnežených Álp s čarom adventu. Odchod na Slovensko v podvečerných hodinách.

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:
Nitra - cca o 2:30 hod.
Sereď - cca o 3:00 hod. 
Trnava - cca o 3:15 hod. 
Bratislava - cca o 4:00 hod.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v 3* hoteli
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € ( platí sa na mieste) 
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované.
vstupné do kláštora Ettal  vrátane ochutnávky likérov 13 € /osoba
zámok Neuschwanstein 15,50 € /osoba ( vrátane rezervačného poplatku)
zámok Hohenschwangau 19,50 € /osoba ( vrátane rezervačného poplatku)
zámok Linderhof 10 € /osoba ( vrátane rezervačného poplatku)
lokálny autobus k zámku Neuschwanstein 3,50 € /osoba ( v zimných mesiacoch je možné, že nebude premávať, záleží od poveternostných podmienok a pôjde sa pešo ) 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »