Klenoty pod Pyrenejami

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1328995
Cena od: 1 299 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

17.08.2024 8 dní First Minute 1 299 € +190 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
Narbonne • Carcassonne • Toulouse • Lurdy • Bayonne • Biarritz • San Sebastian • Pamplona • Logrono • Zaragoza

1. deň:
odlet z Viedne, prílet do Barcelony, spoločný transfer z letiska, ubytovanie, večera.

2. deň:
raňajky, odchod do Francúzska, návšteva mesta Narbonne s veľkolepou gotickou katedrálou. Neďaleko mesta na nachádza opátstvo Sainte Marie de Fontfroide, založené v 11.storočí. Odchod do stredovekého mesta Carcassone s neporušeným opevnením a 54 obrannými vežami. Po prehliadke hradu Chateau Comtal odjazd na ubytovanie.

3. deň:
raňajky, prehliadka mesta Toulouse, ktoré je známe ako ,,ružové mesto“ pre ružový odtieň mestských budov, ružová bazilika Basilique Saint Sernin, renesančný palác Hotel d´Assézat, či Canal du Midi – technická pamiatka UNESCO. Odjazd do Lúrd – svetoznáme pútnické miesto s okúzľujúcimi pamiatkami a nádhernými výhľadmi na vrcholky Pyrenejí. Návšteva hradu a Jaskyne mariánskeho zjavenia, ubytovanie.

4. deň:
raňajky, návšteva Bayonne – sídlo výrobcov čokolády, návšteva čokoládového ateliéru a múzea šunky s možnosťou ochutnávky (katedrála St. Maria, väznica Chateau vieux de Bayonne). Odjazd do elegantného prímorského mesta Biarritz na pobreží Atlantického oceánu s krásnou plážou, podľa časových možností individuálne voľno, kúpanie. Prejazd do Španielska, ubytovanie.

5. deň:
raňajky, prehliadka San Sebastiana – prekrásne mesto na pobreží Atlantického oceánu so slávnou piesočnatou plážou La Concha, lemovanou pobrežnou promenádou s obchodmi, barmi a reštauráciami. Mestu dominuje impozantná neogotická katedrála del Buen Pastor, kostoly Santa Maria, San Vicente, mestská radnica. Odjazd do Pamplony – hlavné mesto kraja Navarra, preslávené festivalom Sant Fermin s každoročným behom býkov úzkymi uličkami historického centra. Prehliadka mesta (katedrála, kostol San Nicolás, pevnosť La Ciudadela, mestské hradby), ubytovanie.

6. deň:
raňajky, odjazd do Logroňa – metropola vinárskeho kraja La Rioja s úchvatnou gotickou katedrálou Santa Maria de la Redonda, kostolom San Bartolomeo, kamenným mostom cez rieku Ebro. Ochutnávka vína v Bodega Museo Logroňo Ontaňon. Presun do Zaragozy, podľa časových možností návšteva mesta, ubytovanie.

7. deň:
raňajky, prehliadka mesta Zaragoza – nádherné historické mesto, ktoré sa pýši krásnymi renesančnými šľachtickými palácmi. Dominantou mesta je bazilika Panny Márie, katedrála La Seo a arabský opevnený palác Aljafería (veľkolepá maurská architektúra). V popoludňajších hodinách odjazd na pobrežie Costa Brava/Maresme, ubytovanie, večera.

8. deň:
raňajky, spoločný transfer na letisko a odlet z Barcelony, prílet do Viedne.

Stravovanie:
7 x raňajky, 2 x večera

Doprava:
letecká

Zľavy:
Zľava SENIOR 55+: -3%/osoba. Zľava verný klient: -3%/osoba.

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť. Možné odlety aj z Budapešti, Krakowa a Prahy (na vyžiadanie).

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »