JAR, Eswatini, Madagaskar a Lesotho

Oddýchnite si v hoteli Southern Sun Elangeni, ktorý dominuje plážam Durbanu. Viac informácií nájdete Veľkú päťku – Big 5 – viete v skutočnosti nájsť na celom svete iba na miestach ktoré spočítate na pi Durban, ktorý domáci volajú eThekwini. Mesto, kde začal svoje pôsobenie Mahátmá Gándhí si vychutnáme /uploads/covery_2019/ZuzkaHabekova_Madagaskar_DSCF1503-1.jpg Oddýchnite si v hoteli Southern Sun Elangeni, ktorý dominuje plážam Durbanu. Viac informácií nájdete Minimálny časový posun a maximálna exotika. Prelet ponad rovník až do metropoly juhu, Johannesburgu Pristávame v africkom Johannesburgu. foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Niekdajší prezident Juhoafrickej republiky a bojovník proti apartheidu Nelson Mandela. foto: archív Ochutnáte steaky z Orange Free State?
foto: archív BUBO Poobedňajšia siesta. foto: František KEKELY – BUBO So skúsenými a rokmi overenými sprievodcami sa aj na divokom safari budete cítiť bezpečne. foto: Fra BUBO rangeri Kruger navštevujú už 25 rokov, a máme ho prebrázdený od severu na juh. Rozlohou veľký a Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Jedno z našich ubytovaní v národnom parku Kruger.
foto: Pestana Kruger Lodge Toto nie je ZOO, toto je divočina. 
foto: Martin KARNIŠ - BUBO Pruhy každej zebry sú jedinečné. foto: František KEKELY – BUBO Uvidíme aj menších obyvateľov tunajšej divočiny. foto: František KEKELY – BUBO Rozľahlé pláne, kde budeme sledovať zvieratá v ich prirodzenom prostredí. foto: František KEKELY – B V Hippo pool budeme hľadať hrochy a aj najnebezpečnejšie zviera Afriky – byvola. foto: František KEK Vedeli ste, že žirafy sú najvyššími cicavcami na Zemi? Už len ich nohy sú dlhšie, než je výška priem Každé stretnutie so zvieratami je veľkým zážitkom. So skúseným sprievodcom je šanca mnohonásobne vyš Kto je predátor a kto korisť? A ktoré zvieratá si navzájom foto: František KEKELY – BUBO Sme v kráľovstve eSWATINI, jednej z najmenších krajín Afriky, kde je kráľ dodnes prezývaný Lev. foto foto: archív BUBO foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Vzájomná radosť pri návšteve miestnej školy.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Oddýchnite si v hoteli Southern Sun Elangeni, ktorý dominuje plážam Durbanu. Viac informácií nájdete Oddýchnite si v hoteli Southern Sun Elangeni, ktorý dominuje plážam Durbanu. Viac informácií nájdete Oddýchnite si v hoteli Southern Sun Elangeni, ktorý dominuje plážam Durbanu. Viac informácií nájdete Oddýchnite si v hoteli Southern Sun Elangeni, ktorý dominuje plážam Durbanu. Viac informácií nájdete Nádherná príroda v okolí Sani Pass. foto: archív BUBO Navštívime najvyššie položený bar v južnej Afrike a tradičnú lesothskú dedinku. foto: Ľuboš FELLNER Výhľady zo foto: Ľuboš FELLNER – BUBO foto: Robert TARABA – BUBO Typická krajina na náhornej plošine Lesothského kráľovstva Royal Natal national park, kde sa Vám naskytnú nádherné výhľady na sýtozelenú krajinu.
foto: Ľuboš F Typická lesothská architektúra.
foto: archív BUBO Prelietame do hlavného mesta ostrova. Antananarivo leží vo výške cez 2800 metrov nad morom. foto: Ro Antananarivo je veľmi zaujímavé mesto, rozťahané po rovinách aj kopcoch. V hornej časti menom Rova n Malí športovci na štadióne v dolnom meste. foto: Katarína LÍŠKOVÁ – BUBO Ryža je život. foto: Robert TARABA – BUBO Stále sa sadí ručne. foto: Robert TARABA – BUBO Výhľady z Ambohimangy. Ryžové polia a modré lesy. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Prelietame na teplý juh ostrova. Čaká nás oddych pri Indickom oceáne. Tunajšie deti sú potomkami ryb Oddychujeme na plážach Indického oceánu. Zaplávate si? Vyberiete sa šnorchlovať? A možno budete mať Skúsite si zachytať ryby na piroge? foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Na povoze ťahanom zebu sa dopravíme do unikátneho lesa baobabov Reniala. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUB V unikátnom prostredí takzvaného ostnatého lesa rastie hneď niekoľko druhov baobabov. Pre domácich j Navštívime aj miestnu záchrannú stanicu korytnačiek Sokake. Napadlo by vám, že kým tu nestála, konči V diaľke sa už týčia skaly národného parku Isalo. foto: Jakub KOPČA – BUBO Naše skvelé ubytovanie s francúzskou kuchyňou a výhľadom na skaly národného parku Isalo. foto: Zuzan Kúpanie s výhľadom. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Naše ubytovanie v luxusnej stanovej logii s výhľadom na Isalo. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Isalo NP - Pochádza z jurského obdobia. Prejdime sa históriou. foto: Robert TARABA – BUBO Jurský park Isalo. S profesionálnym sprievodcom sa ponoríme do tajov miesta, ktoré pôsobí ako z inej Na tejto ceste uvidíme zvieratá, o akých sme doteraz nemali ani páru. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Nádherná zelená oáza s jazierkom a vodopádikom, v ktorom si zaplávame počas nášho treku. foto: Rober Izby sú riešené ako permanentné luxusné stany s murovanou kúpeľňou. Dokonalé bývanie uprostred príro Interiér kúpeľne. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Ak je u nás symbolom bohatstva počet áut v garáži, na Madagaskare je to počet zebu v maštali. Toto z V rezervácii Anja. Anja je domovom najsevernejšej populácie najznámejších lemurov kata. Ráno sa vždy Pozrieme sa na projekt záchrany lemurov kata.
foto: archív BUBO V lese pri dedine Anja možno uvidíme aj jedného z najmenších chameleónov. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Čistenie ryže tradičným spôsobom foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Rod Baobab zahŕňa 8 druhov. Centrum druhovej rozmanitosti je práve na Madagaskare. Iba 2 druhy sa vy Madagaskar vždy bol aj je poľnohospodárskou krajinou. Kuchyňa je tu čerstvá a výborná. foto: Robert Dobré ráno ku raňajkám. Malgaši sú veľmi milí ľudia. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Malgaská kuchyňa s francúzskymi vplyvmi vám jednoznačne zachutí. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Rikšiarov vo farebnom Antsirabe vždy potešia zákazníci. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Aj tu nájdete ulicu s menom nášho rodáka Mórica Beňovského. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Dedinka Ambositra je centrom drevorezbárstva. Tunajší obyvatelia majú ruky zo zlata. foto: Zuzana HÁ Lemur je jednoznačne symbolom ostrova. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Rozličný tovar a lá Madagaskar. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Pohľady na zelené dažďové lesy ostrova. Každým rokom je ich menej. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Prichádzame na východ krajiny. Pralesy Madagaskaru skrývajú jedinečné druhy živočíchov. V pralese pri Andasibe hľadáme rôzne druhy lemurov.
foto: archív BUBO Niektoré zo zvierat sa maskujú vskutku dokonale. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Opäť krásne ubytovanie. Vaša izba je domčekom uprostred lesa. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Interiér recepcie našej lodge v národnom parku Andasibe. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Moskytiéry sú tu samozrejmosťou. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Lemur vari vytvára desiatky rôznych poddruhov a nájdeme ho takmer na celom ostrove. foto: Robert TAR Pralesy ale aj suché lesy tu ukrývajú poklady, ako napríklad tento úžasný rohatý chameleón. foto: Zu Ukážkový Uroplatus. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Rozkošná mantela zlatá. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Lemury hnedé, ktoré nám budú skákať po hlavách a pleciach. Fantastický zážitok a spôsob, ako sa ku t Uvidíme ich vo voľnej prírode aj v záchrannej stanici. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Na ostrov lemurov sa musíme dostať loďkou. foto:Martin KARNIŠ Dovidenia, Madagaskar!
foto: archív BUBO
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333121
Cena od: 6 730 €
Príplatky od: 793 €
Doprava: letecká
Termín: 07.08.2024 21/20 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83309354

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Safari
Johannesburg Typ ubytovania:
Juhoafrická republika, Gauteng, Johannesburg
Antananarivo
Madagaskar, Antananarivo
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »