Kostarika s vôňou kávy

Destinácia: Kostarika
Kód zájazdu: 1351526
Cena od: 3 269 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

20.01.2025 13 dní First Minute 3 269 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu


Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) – SAN JOSÉ
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do San José, transfer do hotela, nocľah.

2: IRAZÚ – OROSI VALLEY
Raňajky. Odchod do NP Irazú, kde budete očarení vyhliadkou do krátera najvyššej kostarickej činnej sopky Irazú (3.432 m n.m.), v ktorej okolí budete mať možnosť obdivovať mesačnú krajinu. Návšteva jedného z najkrajších kútov krajiny Orosi Valley. Nocľah v San José.

3: SAN JOSÉ - TORTUGUERO
Raňajky. Transfer do prístavu, plavba loďou do NP Tortuguero na pobreží Karibského mora. Popoludní prehliadka osady Tortuguero. Večera. Nocľah v NP Tortuguero.

4: TORTUGUERO
Raňajky. Plavba po kanáloch Tortuguero, vychádzka do pralesa. Obed. Pokračovanie prehliadky NP Tortuguero. Žijú tu papagáje, tukany, opice, korytnačky, krokodíly, leguány, atď. Večera. Nocľah v NP Tortuguero.

5: TORTUGUERO – ARENAL
Raňajky. Plavba do prístavu a následne odchod do NP Arenal. Príchod do blízkosti sopky Arenal (1.633 m n.m.), jedného zo symbolov Kostariky. Nocľah v Národnom parku Arenal.

6: NP ARENAL – TABACÓN
Raňajky. Prechádzka okolo vulkánu Arenal, pozorovanie vtákov, jašteríc a kvetín, uvidíte tiež lávové polia a jazero Arenal. Popoludní voľno na relaxáciu, možnosť fakultatívnej návštevy termálnych kúpeľov Tabacón. Večera. Nocľah v NP Arenal.

7: MONTEVERDE
Raňajky. Odchod do Národného parku Monteverde, ktorý leží v nadmorskej výške cca 1.400 m n. m.. V parku žije veľké množstvo vtákov vrátane vzácneho quetzala. Prehliadka parku s prechádzkou po visutých mostoch. Nocľah.

8: NP CARARA - MANUEL ANTONIO
Raňajky. Návšteva Národného parku Carara, kde hniezdia červené papagáje rodu scarlet macaw. Prechádzka po parku, kde suché tropické pásmo prechádza do vlhkých pralesov, a kde žije veľa zástupcov miestnej fauny a flóry. Nasleduje transfer do NP Manuel Antonio, ktorý je jedným z najznámejších kostarických národných parkov s nádhernými bielymi plážami Tichého oceánu a rôznorodou tropickou prírodou. Popoludní odpočinok na pláži. Nocľah v NP Manuel Antonio.

9: NP MANUEL ANTONIO
Raňajky. Prehliadka prímorskej rezervácie Manuel Antonio, kde okrem iného uvidíte opice, leguány, agutov, koatov, leňochody, mnoho druhov vtákov, i ďalších exotických zástupcov ríše zvierat a rastlín. Nocľah v NP Manuel Antonio.

10: MANUEL ANTONIO – RIO TARCOLES - SAN JOSÉ
Raňajky. Transfer k rieke Rio Tarcoles, kde na Vás bude čakať loď, na ktorej sa budete plaviť okolo miest, kde sa vyskytujú krokodíly, ktoré budete môcť sledovať v ich prirodzenom prostredí. Po návrate z plavby a krátkom odpočinku bude nasledovať transfer do hlavného mesta San José. Popoludní prehliadka mesta (Národné divadlo, Múzeum zlata, trhovisko Mercado). Nocľah.

11: KÁVA - LA PAZ WATERFALL GARDENS
Raňajky. Návšteva kávovej plantáže, ochutnávka kávy. Prehliadka krátera sopky Poás (2.704 m n.m.), pod sopkou je jazero Lago Botos. Obed. Potom navštívite záhradu La Paz Waterfall Gardens, kde budete obdivovať motýle, kolibríky, tukanov, žaby a podobne. Na záver prechádzka k vodopádom La Paz. Nocľah v San José.

12: SAN JOSÉ – PRAHA (VIEDEŇ)
Raňajky. Transfer na letisko, odlet do Prahy.

13: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 14 osôb.

Poznámka: Tento zájazd si môžete predĺžiť o pobyt pri mori. Lety môžu byť realizované s prestupom v USA, nutný biometrický pas a vstupnú autorizáciu ESTA.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
11 x nocľah v hoteloch 3 * a 4* počas okruhu
11 x raňajky, 4 x obed, 1 x večera
všetky transfery počas okruhu
služby sprievodcu CK
všetky prehliadky podľa programu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449, - EUR
odletovú taxu pri odlete z Kostariky 29, - USD
fakultatívne vstupy a výlety mimo program, prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 24,74 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,88 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »